søndag 16. mai 2010

Skåne

Natur og biologisk mangfold i Skåne. Skåne er så mye mer enn landbruk. Hovedinntrykk er endeløse åkrer, men leiter man finner en mange flotte perler for naturfotografer og biologer. Dette ble den 4 turen på like mange år, utrolig mange spennende motiver på tidligere turer kunne det være vanskelig å følge opp?


Brösarp bakcar, åpent landskap


Sandödla, finnes spredt i den sørlige del av Sverige. RødlistetGlente, eller Gladan er Skånes landskapsfugl og svever over deg nesten hele tiden. Et vakkert syn.Gulveis og hvitveis-tepper
Etter hvert ble det mye gråvær, og gråstrupedykkeren ble noe kontrastfattig. Vanlig og i nesten alle vann i SkåneDåhjorter er det mange av, men ikke så ofte å treffe på albino utgaveHelt i sør ved Kåseberga finnes Sveriges største skipssetning, en 67 m lang formasjon som er noe myteomspunnet i henhold til opprinnelsen.


En gråværsdag kan det være trivelig å gå i den gamle bebyggelsen i Simrishamn

Brukbart fornøyd med de 4 dagene i Skåne, når man tenker på at været var noe ustabilt og at mange av de mest spennende motivene var "brukt opp" på de 3 første turene. Det ble noen nye motiver og vil gi en representativ bildeserie fra Skåne når jeg slår de 4 turene sammen. En særegen landsdel på den Skandinaviske halvøy som er vel verdt å bli kjent med. Ingen villmark men mange "smultronstellen" for naturinteresserte fotografer.

Noen glimt fra Skåne i 2008 her . . . .